top of page
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem
The Pilates Studio Berchem

The Pilates Studio

Suzanne Karpati, geboren in Budapest (Hongarije) studeerde in haar geboortestad Klassiek ballet aan de “Hungarian Dance Academy”. Ze verhuisde later naar Antwerpen waar ze haar eigen Dans Studio opende in 1987 “Suzan’s Move Dance Studio”.  Na een intensieve opleiding van de Authentieke Pilates Methode bij Davorka Kulenovic (zelf opgeleid in New York door Romana Kryzanowska, opvolgster van Joseph Pilates) – “Pilates New York” in Stuttgart, richtte Suzanne haar eigen Klassieke Pilates Studio op in Antwerpen - “The Pilates Studio”.  Naast les geven in haar Studio, gaf ze ook Pilates aan dansers aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen.

 

Suzanne is een “3rd Generation” Klassieke Pilates Instructeur en heeft over de jaren talrijke intensieve workshops gevolgd met Pilates Ouderling Jay Grimes, Kathi Ross Nash, Dorothee Vandewalle, Pamela Pardi, Mejo Wiggin, Peter Fiasca, Brett Howard, Brooke Siler, Chris Robinson en Moses Urbano.

 

The Pilates Studio is een volledig ingerichte Studio met Originele Pilates Apparatuur van “Gratz”.

About

Pilates sessies

Pilates Privé Sessies

Pilates Privé Sessies zijn ideal voor personen met specifieke behoeften of doelen en die de volledige één-op-één begeleiding en gerichte aandacht van hun Pilates Instructeur waarderen.  De Sessie wordt op maat gemaakt met een reeks oefeningen die speciaal zijn ontworpen voor de persoon met haar/zijn fysieke behoeften (bijvoorbeeld letsel, zwangerschap, danser, atleet).

U zult oefeningen doen op verschillende Pilates Apparatuur zoals de Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Arm Chair, Ladder Barrel, Spine Corrector alsook op de Mat.

Een Privé Sessie kan volgens beschikbaarheid op uw gemak worden gepland.

Pilates Duet Sessies

Pilates Duet Sessies zijn ideal als U wenst te trainen met een vriend of een familielid al een Duet onder begeleiding van uw Pilates Instructeur.  Het is een geweldige oplossing voor 2 personen die graag samen willen trainen.

Een Duet traint op verschillende Pilates Apparatuur die de Studio te bieden heeft evenals op de Mat.

Een afspraak voor een Duet Sessie kan gepland worden op basis van onze bechikbaarheid.

Pilates Trio Sessies

Trio Sessies zijn ontworpen voor 3 personen.  In een Trio Sessie wordt ervoor gezorgd dat elke persoon de persoonlijke aandacht en instructie krijgt gedurende de workout. In een Trio Sessie, wordt op verscheidene  Pilates Apparatuur alsook op de Mat getraind.

Een Trio Sessie kan gepland worden volgens beschikbaarheid.

Pilates Matwork Groepssessies

Onze Matwork Groepssessies zijn multi-level en beperkt in de grootte (max. 8 personen) zodat elk van de deelnemers de nodige aandacht kan krijgen die ze nodig hebben.  Onze Mat Sessies zijn gebaseerd op de Originele Klassieke Pilates oefeningsroutine van Joseph H. Pilates.

Kleine rekwisieten zoals de Magic Circle en kleine gewichten worden in de workout geïntegreerd voor een nog uitdagendere en intensieve Sessie.

Een Mat Sessie duurt 55 minuten en zal U langer, sterker, energieker en vitaler laten voelen.

Alle Matwork Groepssessies zijn op reservatie daar de plaatsen beperkt zijn.

Pilates voor Dansers

Het programma “Pilates voor Dansers” is bedoeld om aan alle dansers een beter fysieke welzijn te bezorgen wat uiteraard leidt tot een betere ontwikkeling en prestatie van het lichaam. Dit specifiek programma heeft tot doel om aan alle dansers de mogelijkheid te geven om een maximale niveau te behalen in hun danstechniek alsook hun musculaire krach nog effieciënter te kunnen ontwikkelen, enige zwaktes te elimineren met tot resultaat een topprestatie van hun lichaam.

In deze sessies wordt gebruik gemaakt van alle Pilates Apparatuur en Klassieke Pilates Mat oefeningen.

Pilates voor Kids

Een veilig, gezonde, harmonieuze en leuke Pilates workout voor kinderen van acht jaar en ouder. Het is een op Mat gebaseerd programma in kleine groep. Het is bewezen dat kinderen die regelmatig Pilates beoefenen meer profiteren van een groot aantal voordelen, zoals verbeterde lichaamshouding, balans, coördinatie, concentratie, kracht en flexibiliteit. Deze training zal ook hun lichaam versterken en blessures helpen voorkomen, wat erg belangrijk is vooral als ze een andere sport beoefenen zoals zwemmen, tennis, voetbal of hardlopen. Gewoon een leuke en vooral gezonde manier van trainen met behulp van kleine rekwisieten. Reservatie is gewenst.

Stretching

Kleine groepjes (min. 4, max. 8 personen) waarin U uw niveau van flexibiliteit voor andere activiteiten zoals fitness, dans en andere sporten zult verbeteren. Deze les verbetert je welzijn, je kracht en je uithoudingsvermogen in je dagelijkse activiteiten. Het stretchen zal ook spierpijn verminderen en vermoeidheid verminderen. Reservatie is gewenst.

Please reload

Classes
Principles

The Pilates Method of Body Conditioning 

De Pilates Methode is bedacht door Joseph Hubertus Pilates (1880-1967), geboren in de buurt van Düsseldorf, Duitsland. Hij noemde zijn Methode 'Contrology', een beproefd en veelgeprezen conditioneringsprogramma dat sinds de jaren twintig de lichamen van mensen heeft versterkt en ondersteund.

Het is een oefensysteem dat zich richt op het verbeteren van de flexibiliteit, kracht en balans voor het hele lichaam. Pilates is een reeks gecontroleerde bewegingen in combinatie met gerichte ademhalingspatronen die je lichaam, geest en ziel verbinden.
Het is een lichaamsbewegingssysteem dat de buik, billen en onderrug versterkt; in Pilates noemen we dit "Powerhouse". Pilates werkt de sterkere diepe spieren van het lichaam en creëert lange slanke spieren. Het is een reeks gecontroleerde bewegingen die worden uitgevoerd op originele Pilates Apparatuur (Reformer, Cadillac, Wunda Chair, Barrel, Arm Chair, Spine Corrector enz.) alsook op de Mat. Het is een zeer gevarieerde Methode gebaseerd op de kwaliteit van de beweging, kwantiteit wordt vermeden. Kracht en souplesse wordt vergroot zonder daarbij overdreven spiermassa op te bouwen.

Door Pilates regelmatig te beoefenen, zult U de vele gezondheidsvoordelen merken die het te bieden heeft, zoals verbetering van de lichaamshouding, versterking van de botten, blessurepreventie, betere slaap, mentale en fysieke harmonie evenals grotere energiegehalte. Pilates verandert drastisch hoe je lichaam aanvoelt, eruit ziet en presteert. Het is een ware investering in uw gezondheid.


Pilates is voor een groot deel van het publiek. Mannen, vrouwen, zowel jong of oud, uit conditie, dansers, atleten enz. kunnen profiteren van de Pilates Methode. Het is ook een geweldige aanvulling op uw trainingsregime als U andere sporten beoefent.

 Joseph Pilates

De 6 Pilates Principes

Ademhaling

Ademhaling

Alle oefeningen worden uitgevoerd met het ritme van de ademhaling en de hartslag.

Concentratie

Concentratie

Om volledig te profiteren van de workout worden de oefeningen uitgevoerd met gerichte concentratie. Het is de geest die het lichaam leidt.

Controle

Controle

Wanneer het werk vanuit het centrum en met volledige concentratie wordt gedaan, heb je controle over de uitgevoerde bewegingen. Joseph Pilates noemde deze methode "Contrology", de kunst van het beheersen.

Precisie

De oefeningen zijn ontworpen met een nauwkeurig doel voor ogen en men moet de grootst mogelijke aandacht besteden aan details. Alle oefeningen hebben een duidelijke structuur, een precieze vorm en een optimale dynamiek. Werk met kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Precisie

Centrering

Centrering

Het belangrijkste focuspunt van de methode. Al het werk vertrekt vanuit en wordt ondersteund door het centrum. Joseph Pilates noemde dit centrum "Powerhouse".

Fluiditeit

Fluiditeit

De volledige training is een vloeiende opeenvolging van oefeningen uitgevoerd met krachtige dynamiek. Er is een minimum aan beweging, vooral in de overgangen voor een maximale flow.

Fotogalerij 

Workshops
Contact

Contacteer ons

The Pilates Studio 

Generaal Lemanstraat 2

2600 Berchem,  Belgie

Tel: +32 3 227 29 72

Mob: +32 475 73 70 24

thepilatesstudioberchem@gmail.com

suzansmove@skynet.be

  • The Pilates Studio Berchem
  • The Pilates Studio Berchem
bottom of page